Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 29 lis 2023, 22:42

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 Multiplayer 
Autor Zpráva
Site Admin

Příspěvek 
Kufec: no u Q4 jsem taky nemyslel single player ale multiplayer... a to mě dokonale odradilo se pouštět do dalšího hraní Q4 .. ne že bych ho nehrál v singlu ... pár levelů jo ale prostě mě to nezaujalo natolik abych to hrál dál :)

23 zář 2008, 21:08
Profil Zobrazit autorovy stránky
General

Příspěvek 
Já vlastně nehrál nikdy multiplayer.Měl jsem strach z toho,že by mě to k té židli přikovalo :D
Radši singla.Dohraješ a máš klid.Třeba Half - Life 2 byla taky suprová hra..komunisti,hořící trabanty,varburgy a hlavně imperialističtí brouci ze západu :D.

24 zář 2008, 11:05
General

Příspěvek 
Kufec píše:
Já vlastně nehrál nikdy multiplayer.Měl jsem strach z toho,že by mě to k té židli přikovalo :D
Radši singla.Dohraješ a máš klid.Třeba Half - Life 2 byla taky suprová hra..komunisti,hořící trabanty,varburgy a hlavně imperialističtí brouci ze západu :D.

HL2 je ta nejlepší hra, co jsem zatím hrál... Dokonce to překonalo i HL1 :)

24 zář 2008, 12:23
General

Příspěvek Re: Multiplayer
Hrajete ještě někdo hry? To tady pročítám a dobře se bavím. Deset let se v sekci hry nic neděje. Já hry skoro vůbec v nějakém období nehrál. Normálně jsem se vrátil k tomu. Hraju hry cca 7 let staré. Prostě to co mi uteklo, tak doháním. Není toho času moc, ale tak dvě až tři hry ročně si dám. Moje poslední zářezy jsou na starém xboxu Silent Hill HD Collection, Rage, Alan Wake a teď hraju Silent Hill: Downpour (Češi dělali tu hru. Dnes už neexistující studio Vatra). Na PS 4 jsem si dal Evil Within, Resident Evil 0, Until Down a chystám se na A Way Out a Detroid: Human Becom. Omládl jsem při hraní her :D.....mentálně :D

10 bře 2018, 11:31
General

Já jsem zase u hraní her pro změnu zjistil, že jsem fakt zestárl. Asi tak 2 roky z5 jsem si instnul Unreal Tournament, což byla jedna z mých nejoblíbenějších her ever, ale po 5 minutách jsem zjistil, že už mě to tak nebere. Nedávno jsem zas přemýšlel, že si znova dám HL2, ale po zkušenosti s UTčkem na to nějak nespěchám :) Vlastně poslední hra, u které jsem trochu "ztvrdnul" a dohrál, byl Starcraft 2 a to bude taky tak 2 roky zpět... Už hledám takové klidnější hry. Takže teď už si jen občas, 2-3x za týden, dám Football Managera, jinak nic.. :)

10 bře 2018, 14:18
Site Admin

já si na disku stále nechávám instalačky pár starých her z minulosti prostě klasika která mi z PC nesmí ... spíš je to taková "sbírečka" z nostalgie.
Doom 1,2
Far Cry (1)
GTA (1 ještě ta uplně nejstarší, lítat po ulicích a dělat bordel, jak to pak převedli do 3D to už mě nebavilo)
HalfLife 2
Ignition
Need For Speed (SE, II SE, Most Wanted, Undergroud)
Prehistorik 2!
Quake 1,2,3 (včetně datadisků) - Quake 1 pro mě stále zůstává nejlepší 3D řezbou jaká kdy byla vydaná, to už se nezmění, doteď bych některé mapy proběhl asi i poslepu.
A pak dalších x ještě z éry DOSu a ranných windows
Ale hrát to není nějak čas... obvykle je to tak víkend 1x nebo 2x za rok a pak zas dlouho nic, kdy si sednu k něčemu starýmu. Něco z toho mám udělanýho dokonce tak, že to nemusím insatlovat. Jen to rozbalím kam chcí, spustím chvíli zahraju a pak zas smáznu.
Teď tak před 2 měsíci jsem zavzpomínal na ZŠ a stáhl jsem do mobilu Golden Axe :D
Herní průmysl jsem přestal sledovat hlavně z důvodu, že času je málo a věnuju se jiným koníčkům a taky, že nové hry mě tak nějak nenaplňovaly. Celé se to tak nějak moc začalo tlačit do co nejlepší grafiky, ale hratelnost kdy jsme vydrželi drtit celej víkend kostičkovanýho Quake 1 po síti ještě s kuličkovou myší (to asi víc než půlka lidí tady ani nezná) s citlivostí myši nastavovanou příkazama v konzoli, protože když se to nastavilo tím šoupátkem v nastavení na maximum, tak to prostě bylo málo citlivé a na moje nastavení stačilo pro veškerý potřebný pohyb šoupat myší v rozmezí cca 1cm čtvereční, tak ta doba je nenávratně pryč.
Z 3D akcí jsem upgradoval na 3D lítání s FPV miniquadama. Prolítávat si takhle někde třeba 100km/h mezi stromkama jak mě napadne.
Hry na mobilu taky nějak nežeru, jen si občas stáhnu něco do mobilu co mě třeba týden trochu drží, ale většinou jsou to takovy ty "logicky" kraviny na zabití volné chvíle jako Red, Yellow, 2048 apod.

10 bře 2018, 16:30
General

lukuc tys hrával Ignition? Nekecej? To je taky moje srdcovka, kterou si nechávám na disku :) Nikdy sem nevěřil, že by se našel vůbec někdo, kdo to rád hraje. A taky mám nejradši GTA1, přesně ze stejnýho důvodu :D Moje srdcovky, co si nechávám na disku (taky z nostalgie):
Unreal Tournament
Starcraft 1,2
Ignition
Death Rally (ta stará verze)
NHL 04
HL 1,2
Football Manager 2005,6,7,8,9 (ale hrávám jen 08)
Transport Tycoon
Industry Giant
Roller Coaster Tycoon 1
Worms Armageddon
The Sims 3

10 bře 2018, 21:13
Site Admin

Jo byla to taková docela prdel :D ale už jsem to nehrál ani nepamatuju
Unreal Tournament byl taky hodně profláklej ale mě totálně minul, protože v té době jsem prostě paříval Quake 1 a ještě Quake 2 a vzhledem k tomu, že měl i nastavitelnej úhel pohledu třeba na 140° a já si na to zvyknul tolik, že jsem pak ostatní hry, ktery měly standardních 90° FOV nebyl defakto ani schopnej hrát, protože jsem si připadal že "nic nevidím" a ještě mi v obraze zavazela zbraň a že pohyb je strašně pomalej. Navíc Unreal byl pro mě takovej "moc barevnej". Quake byl takovej hodně temnej. Pak přišel ještě edit na 3DFx, takže to začalo nanovo v mnohem lepší kvalitě.
Nebo jsem narazil na demo kdy se banda týpků snažila dohrát Quake 1 na single player nejvyšší obtížnost v co nejkratším čase,
nejdřív Quake done Quick za 19:49 https://www.youtube.com/watch?v=H7HWk1QIWyA
pak Quake done Quicker za 16:35 https://www.youtube.com/watch?v=naQAgELHgKU (nahráno video z pohledu 3. osoby jako film a to psali, že to rychleji nepůjde)
Následně se dostali na 12:21 a finální čas na kterým skončili byl 11:29 jako Quake done Quickest https://www.youtube.com/watch?v=VpiNDxssUL0, za projetí komplet celé hry na nejvyšší obtížnost. A je tam vidět strašnej rozdíl ve stylu hraní, jak přicházeli na novy cestičky a triky jak to urychlit.
Ještě zkoušeli i celou hru na 100% všeho, nebo celou hru jen se sekyrkou apod.
Pak přišel Quake 2, taky super akce, lepší grafika, hratelnost pořád super.
Pak Quake 3 a to byl průser, spousta možností nebyla třeba nastavení úhlu pohledu na větší, takže zavazela zbraň a celkově to byla taková barevná diskotéka, ale občas jsem si to ještě zahrál.
Jinak ze stařičkých na čem jsem vyrostl:
Grand Prix, Grand Prix Moto, Prehistorik 2 (i když jsem neměl na základce doma počítač tak jsem byl první ze třídy kdo celou hru dohrál :D), Stunts, UGH!, Fox, Zimní a letní olympiáda, California Games, Skate or Die, Commander Keen, Golden Axe, Haunted Mansion, James Pond codename Robocod, Prince, The Incredible Machine, Wolfenstein 3D, Doom 1 a 2, Wacky Wheels, Action Supercross, Atomic Bomberman, Carmageddon (z toho doteď poslouchám soundtrack - 1. přepáleny CD ktery jsem kdy měl a mám jej doteď a pořád funguje), Heretic, Hexen, Holiday Island, Jazz Jackrabbit a x dalších
To byly hry s velkým H, co že to mělo grafiku o pár čtverečkách, ale zábava to prostě byla suprová, teď má hra xGB a je to "nuda" :)

11 bře 2018, 15:46
General

Já tady tyto speed runy nemám moc rád. Koukal jsem třeba na speed run HL1 a HL2 a přišlo mi to jako kazení hry, resp. kazení zážitku ze hry. I když chápu, že je to spíš otázka challenge, než samotnýho zážitku :)

Dost her, co jsi vyjmenoval, máme společných, ale kdybych měl vyjmenovat hry, na kterých jsem vyrostl, tak to bude fucking wall of text (death :D ), až se divím, že jsem vlastně vůbec vyrostl :D Na druhou stranu, přestože jsme pařívali jak diví, pořád jsme patřili ke generaci, která spíš "běhala po venku". Dneska je na ulicích mrtvo...a hlavně mi přijde, že ty děti nic jinýho neznaj. To mě vždycky hrozně mrzí, protože na to, co jsme zažily jako děti/dospívající, vzpomínám mnohem raději, než na propařený hodiny.

Kua nějak poslední dobou zabředávám víc a víc do filozofických úvah a nostalgie. Asi se to otočilo tou třicítkou, kterou jsem nedávno oslavil :)

12 bře 2018, 07:40
General

Jsme staří a začínáme si stěžovat na všechno. To k tomu věku patří :D. Já bych to tak černě neviděl. Spousta dětí a mladých lidí neběhají venku, protože jsou zavření v halách, v posilovnách a podobně. Na druhou stranu jsou tady takoví, kteří samozřejmě jen hrajou dlouhé hodiny. Jak vyšel Doom 3, tak jsme ho s bráchou hráli na šichty. Já ho hrával v noci od např. 22:00 do 7:00 kdy brácha vstával a já šel spát, tak jsme se střídali. Přes den jak se rodiče vraceli z práce, tak jsme PC vypínali nachvíli, aby nenabyli dojmu, že jsme závislí :D. Tyhle prázdniny jsem nevytáhl paty z domu :D. No, ale bývaly prázdniny kdy na mě volávali policajty, protože jsme řádili venku. Jsem celkem rád, že dnešní děti nevyvádějí takové bordely, jako jsme vyváděli my jako malí.

12 bře 2018, 22:41
Site Admin

Milhauz, když tě tak čtu tak musím naznat že jsi asi opravdu vyrostl :D protože já ne :D někdy si připadám, že jsem se mentalitou od školy skoro nezměnil, jen prostě nechodím do školy ale do práce a mám mnohem míň volnýho času než jsem míval.

Speedruny obecně taky uplně nemusím, ale bylo to právě o tom, že jsem prvně narazil na ten Quake za 16:35, kterej byl natočenej z pohledu 3. osoby a ještě jsou do toho občas nějaky narážky jako "nejpomalejší výtah na světě" apod. a hlavně díky tomu se dá naučit a zjistit nějaké zajímavě věci, třeba že v Quake když běžíš a skáčeš při tom přes úkrok stranou, tak se pohybuješ rychleji a doskočíš dál než normálně, nebo rocketjump v kombinaci s grenadejump s tím se dostaneš zatraceně vysoko.
Ano je to tak, taky patřím ke generaci, která vydržela u počítače hodně dlouho, ale zároveň jsme byli každou chvíli venku. Dnes když vidíš někoho venku tak většinou sedí partička někde na lavičce a tlemí do mobilu, nebo hulí a chlastají. A taky co se hudby týče jsem rád, že jsem vyrostl na 90 letech.
30 je jen číslo, to jsem si říkal když mi bylo 30 taky, teď je mi 36 a příjde mi, že mentálně jsem na tom pořád stejně. Ti co se mnou trénovali a byli třeba mladší než já, tak mi pořád říkali, že jak mi bude 30, tak to najednou nepůjde a budu se hodně zhoršovat nebo skončím. No a výsledek je takovej, že ti co mi to říkali, tak už neběhají a já zažil největší běžecky úspěchy asi ve 32 letech nebo tak nějak.
Jen ty hry prostě už skoro nehraju, protože jsem si našel zajímavější koníčky a utrácet šíleny peníze za aktuální nedostatkovy graficky karty a výkonné stroje abych si mohl zahrát nějakou "špičkovou novinku" nehodlám :) protože nevěřím tomu, že by mě hra chytla.
Hry stylu quake byly hodně o tom prostě někam nalítnout a pokosit to tam, perfektní odreagování... a teď na začátku často průvodce na to jak se vůbec otvírají dveře...
hodně vypovídající video o tom: https://www.youtube.com/watch?v=W1ZtBCpo0eU
:D

14 bře 2018, 11:24
General

Lukuci, a víš, že vlastně rocket jump je údajně glitch. Vývojáři s tímhle typem skákáním nepočítali.

15 bře 2018, 21:01
Site Admin

jj vím že s tím nepočítali stejně jako grenade jump a jejich kombinace, stejně tak nepočítali s plasma climbingem v quake 3.
A stejně tak nepočítali s tím že bude někdo schopnej předělat quake 1 na "zavody" aut a stíhaček.
A já si pamatuju, že za svýho mládí jsem měl Quake 1 dokonce editovanej, kdy mi tam běhalli růžoví rotvajleři se zelenýma puntíkama a místo štěkání mňoukali a x dalších úprav, třeba když někdo vzal lékárničku +100 zdraví tak to odehrálo docela dlouhej zvůk šílené krávy :D to jsem se jedno doma trochu nudil a hrál si s editorem modelů. Nejlepší pak bylo, že Q1 po mě chtěl kámoš a já mu omylem nahrál toho upravenýho, měl dobry překvápko :D

A taky quake 1 se dá dohrát rychleji na nejvyšší obtížnost (nightmare) než na nejnižší.

15 bře 2018, 22:39
General

No a někdo mi řekněte, jak je možný se v HL tak rychle pohybovat. To musí být taky nějakej glitch

https://www.youtube.com/watch?v=ppha3niBBVo

16 bře 2018, 07:41
Site Admin

pustil jsem si to jen na mobilu, ale je to stejnej způsob jak u toho quaka.
Chce to trochu cviku ale princip je jednoduchej, permanentně skákat tak, že se odrazíš znova zároveň s dopadem, to je první zrychlení a další zrychlení je kombinace s úkrokem do strany s otáčením myší. Úkrok je rychlejší než pohyb dopředu a ještě to urychlí to skákání
navíc zdání rychlejšího pohybu umocní i to že má taky nastavenej jinej FOV než základní, obraz je pak trochu roztaženej a tím se hýbe rychleji u krajů obrazovky.
Ukázka porovnání FOV u Quake live:
https://www.youtube.com/watch?v=aakRmSBBuHc
nebo různá nastavení u Quake 1:
https://www.youtube.com/watch?v=jQOJ3yCK8pI
já používal u Q1 nastavení FOV 140 (to šlo tuším na Q1-3) a ještě jsem měl nastaveno aby se mi nezobrazovala zbraň to šlo tuším jen na Q1-2)
Když to potom zkombinuješ právě s bunny hoppingem ... na youtube stačí zadat quake bunny hopping nebo něco podobnýho
já používal hlavně ten FOV (ten fyzicky nezrychlí, je to jen efekt) a občas jsem do toho používál jen skákání, úkrok jsem nepoužíval, důvod byl hlavně ten, že mi za chvíli začal lézt krkem ten zvuk co to vydává při skákání :)

16 bře 2018, 14:07
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další