Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 16 zář 2024, 07:47

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
 SSE Arena Wembley 4.12.2015 
Autor Zpráva
General

Příspěvek SSE Arena Wembley 4.12.2015
Utahaný jak vzducholoď. Na gauči jak převalski ani náhodou

Ráno 3.12. nadešel pro mě den D., zatímco jsem si chystal vydatnou snídani, z repráku se mi linuly singly Prodigy. Přípravu jsem nezanedbal. S Lukasem jsme dali sraz. Pokračovali jsme vlakem přímo před letiště Mošnov Airport a následně letadlem do Londýna. Vše klapalo jak po másle i čočka foťáku, kterou jsem měl zasviněnou a následně vyčištěnou. Přímo na čočce foťáku mi zkondenzoval čistící prostředek a já si řekl, že se vybodnu na veškeré natáčení nebo focení, ale neviditelná ruka osudu udeřila a zkondenzovaný přípravek se během pár hodin odpařil :D. Kolem večera jsme dorazili do Londýna na místo určení, kde nás vyzvedla kamarádka Jana, která vlastně mohla za to, že jsme měli tickety, střechu nad hlavou a kulturně nabitý program v co-operaci s další kamarádkou Lucií. S Lukasem jsme si žili jako pánové.

Nestihli jsme se pomalu ani otočit a hned na druhý den 4.12. jsme se octli před The SSE Arenou Wembley, kde jsme popíjeli Finskou cranbarie vodku. Lukas chtěl počynstovač sekuriťáka. Málem se mu to podařilo. Sekuriťák byl tak zblbnutý z Lukase, že Lukase neoskenoval detektorem kovu :D. Během popíjení nás stihli opáskovat a oskenovat, když tu jsme si uvědomili, že to není dobrý nápad, takhle provokovat security. I přesto všechno jsme se dostali do haly bez sebemenšího odporu securitys a ostatních fanoušků. Řady se vůbec netvořily. Měli to hodně dobře vymakané. Přenosný detektor kovu, který obsluhoval manik venku, byl tak přesný, že mi pípaly i knoflíčky od kapes. Doors byly sice už v 18:00, ale my si nezodpovědně ignorujíc přibývající čas a fanoušky vešli do haly v 18:30.

Úplně s klidem jsem si zašel utratit nějaké ty penízky do marchu, kde jsem si zakoupil zimní čepici a ruksák v domění, že si jej budu moci odložit do šatny. Následně jsme zjistili, že v úschovně údajně nesmí, nebo přesněji řečeno ze strachu šatnářů nesmí být uloženy jakékoliv zavazadla po útocích ve Francii. To víte může být bomba v báglu.

Po téhle groteskní scénce jak, pro mě z němého filmu, jsme si to šinuli před stage já, Jana, Lukas a Lucie. Pro Lucii to byla premiéra. Prorazili jsme si cestu bez sebemenších problémů do druhé řady uprostřed. Při této činnosti jsme Czech crew vlajkou mávali a dávali jsme v hale o sobě znát. Samozřejmě se mávalo i během koncertu. Hodně jsem ztrácel pojem o čase, ale řekl bych, že Dj "dredař" začal v 19:00, který se staral o výborný warm up. Během toho mi Jana doporučila, ať si ten batoh sundám. Kupodivu jsem poslechnul a poprosil jsem sekuriťáka, jestli bych si mohl odložit batoh přes zábradlí. Security byli velmi uvolněni a přátelští, takže mi kývnul na moji arto-gestikulační otázku. Public Enemy začali přibližně "dle mě" něco málo po dvacáté hodině. Byl jsem na ně po druhé a uživál jsem si to velmi, jen mi to vše kazil fakt, že zvuk byl příšerný. I Lešek Semelka má lepší zvuk :D. Jak jsem byl poprvé na Public Enemy, tak zvučili podstivě snad přes hodinu, ale toto byl jiný případ. Co si budem povídat? Byli tlačeni docházejícím časem, ale zpět k programu. Public Enemy dali cca 13 tracků jako např.: Fight da Power, Bring da Noise, 911 Is A Joke. Čas došel po desáté hodině, kdy Prodigy se vrhli na stage. Spousta tracků bylo ve zkrácených verzích, což mě osobně nevadilo, protože jsem si měl možnost vychutnat se vším všudy 21 tracků včetně intra a outra. The Prodigy měli oproti Public Enemy vymazlený zvuk,....naštěstí. Při prvních dvou tracích se nedělo nic v podobě nekompromisní tlačenice. Ta začala během druhého tracku. Byla to masáž. Velká masáž. Na druhou stranu nic neobvyklého. Jediné v čem byla změna oproti ostatním gigům, byla ta, že celá SSE Wembley lyrikovala. Hezky to hučelo. Prostě to bylo silnější než mimo domovinu Prodigy.

Track list The Prodigy 4.12.2015 The SSE Arena Wembley:

Intro
Breathe
Nasty
Omen
Wild Frontier
Firestarter
Roadblox
Rok-Weiler
TDIME
Death Ray
Voodoo
Get Your Fight On
Run
Everybody In The Place
Invaders
Medicine
Smack
-----Encore-----
Their Law
No Good
Hospital
Out Of Space (outro)

Každopádně velké dík patří Janě a Lucii. Bez nich bychom já a Lukas byli ztraceni, jako správní hoši z vesnice.

pár nesmělých a roztřepotaných videí:
Beyond The Deathray
https://www.youtube.com/watch?v=J9O0Syn ... e=youtu.be

Everybody In The Place
https://www.youtube.com/watch?v=VHvZuUY ... e=youtu.be

Medicine
https://www.youtube.com/watch?v=w6nkLz9 ... e=youtu.be

Take Me To The Hospital (cut) + Out Of Space (outro)
https://www.youtube.com/watch?v=h6xoTD7 ... e=youtu.be

07 pro 2015, 00:39
Site Admin

Příspěvek Re: SSE Arena Wembley 4.12.2015
No takže pokud to srhnu ... utracenejch spousta peněz, spousta zabitýho času, špatně nazvučení PE, líp nazvučení prodigy...
trochu víc tracků, EITP, NG jinak prostě klasika...
No Kufec ruku na srdce - stálo ti to za to?

...odpovím si sám... jo stálo... docela závist :)
já se teď defakto nedostanu ani na koncert nějakýho revivalu u nás v Brně :(

07 pro 2015, 15:51
Profil Zobrazit autorovy stránky
General

:D jo stálo. Nešlo jenom o koncert, šlo i o to nasát atmo Londýna. Do Londýna jsem se vždycky chtěl podívat. Jsem moc rád, že to klaplo.
Jinak jsem se snažil reprezentovat, jak to jen šlo.
1:52 ;)
https://www.youtube.com/watch?v=7xGSal0 ... e=youtu.be

Co se stalo? Hodil jsi se do kulturní hybernace? Snad je vše v pořádku.

07 pro 2015, 17:29
General

Díky za reportík a za videa. Do Londýna bychom se zase rádi opět podívali no a spojit to s koncertem Prodigy a ještě ve Wembley... to je sen :) Takže jen tichá závist... Jo vlajka jde dobře vidět, dobrá práce :)

07 pro 2015, 21:32
Site Admin

Kufec: kulturní hibernace - kéžby
Já v pořádku jsem, ale máma je těžce nemocná (ALS - zemřel na to Stanislav Gross, není léčba a umírá se většinou cca do 3-4 let od diagnózy - mamce diagnostikováno někdy tuším na podzim 2013), momentálně z víc jak z 95% těla nepohyblivá (defakto je schopná za určité situace mírně pootočit hlavu na posteli, mrkat a vydávat neartikulovany zvuky) a táta alkoholik, kterej už není schopnej se o ni pořádně postarat, takže jsem sám odešel z práce a zůstal s ní doma.
Jediny co mi zůstalo tak nějak z koníčků, je že pořád trénuju. To je důvod přoč jsem do poslední chvíle nevěděl jestli budu moct jet do prahy. Mamce druhej den zaváděli sondu do žaludku a nevěděli jsme jestli přijedou ještě 16. nebo až 17. Kdyby tenkrát s tou sondou přijeli někdy dopoledne 16. tak prahu ještě stihnu.
Proto je moje kulturní vyžití na 0.

No ale život jde dál přicházejí nejen dobré věci ale i špatné. Až pak bude po všem tak ten 20. koncert jednou příjde. Ať už v ČR nebo kdekoliv jinde.. spíš tuším, že jednou prostě vypadnu někam totálně pryč kde budou hrát - nějaká rarita.

07 pro 2015, 22:58
General

Tuhle situaci si nedovedu představit. Jen co můžu říct k tomu to, že se drž kamaráde.

08 pro 2015, 00:04
Site Admin

No já si ji taky vlastně nedokážu představit, protože se často něco ze dne na den hodně změní, tak se prostě přizpůsobím a situaci nějak musím vyřešit. Nikdy nevíš co se přihodí i za blbých následujících 5 minut. Sám občas nechápu jak to zvládám a v jakých situacích dokážu zůstat naprosto klidnej a až neuvěřitelně trpělivej. Hodně mi to změnilo pohled na svět a mnohem víc si všímám jaky malichernosti člověk zbytečně řeší a myslí si jak jsou "důležity".
Ale dost off topic, jsou zajímavější věci...

Londýn je krásny město a má zvláštní atmosféru, proto když 2012 prodigy nahodili Brixton, tak bych tam jel i kdybych tam měl být sám a nejel nikdo další z CZ Crew. A i když už jsem tam byl minimálně 3x tak tam určitě chci ještě někdy zalítnout, ať už na koncert nebo jen tak na výlet. A ačkoliv mi "moderní umění" nic neříká, tak musím říct, že když jsme byli s pheeew v Tate Modern tak tam v některých místech byla fakt hodně silná a zajímavá atmoška a šel jsem tam pak ještě znovu i sám.

08 pro 2015, 02:18
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 7 ]