Chemical Brothers - No Geography
Chemical Brothers jsem poslouchal nejvíc asi album Surrender, ale co si budem povídat, je to už 20 let co to vyšlo
pak se pro mě po nich celkem slehla zem, jen občas se objevil nějakej zajímavej track, třeba Galvanize, Believe, Do It Again
Není to tak dlouho co jsem náhodně narazil na YT na video k Wide Open. Samozřejmě mě teda hodně zaujal videoklip, takže jsem to sjel párkrát hned za sebou a musím říct, že i track je výbornej.
Album jsem ale doteď neslyšel celé. Jenže přes nabízeny videa jsem se dostal ke skladbě Go což je taky hodně povedenej track, ale video k tomu je divny. No a pak už byl jen krůček k MAH (Mad as Hell) visual z live a říkám si že je to hodně dobry, to je doprdele zatraceně dobry, no a další audiovizuál Free Yourself, nejdřív teda hodně povedeny video, následně mi pod kůži zalezl i celej track. Takže jsem po dlouhé době zabrousil na torrenty a stáhl cely album No Geography.
Nejdřív jsem pustil samozřejmě ty 2 známy tracky a zbytek jen hodně v rychlosti proklikal. Po delší době jsem si říkal, že bych to teda mohl pustit cely. Jo jako dá se to poslechnout, ale pouštěl jsem si stejně hlavně jen Free Yourself a MAH. Ale po nějaké době jsem tomu dal ještě šanci. Pustil jsem podruhé celé a jako jo tohle se mi zamlouvá jako cely album a to od začátku do konce, tak jak je to seřazené. Samozřejmě něco slabší. No nakonec to pěkně uzrálo a album je naprosto výborny cely.
Eve of Destruction, výbornej track, furt jsem si říkal že ten hlas odněkud znám a pak mi docvaklo že je to Aurora
jen chvílema je mi její hlas trochu nepříjemnej. Tohle je výborny.
Bango - to mi příjde trochu jako pokračování toho prvního
No Geography - Tak tohle je moc dobrý
Got To Keep On - trochu repetitive, ale povedeny
Gravity Drops - taky trochu repetitive, velmi poslouchatelné
The Universe Sent Me - sakra zase Aurora
a zase výborné
No a následující 4 tracky jsou na jedničku s hvězdičkou
We've Got To Try - tohle je super, jen ten videoklip mi příjde divnej a nesedí k tomu
Free Yourself - to je excelentní track a video k tomu navíc sedne jako prdel na hrnec
MAH - totální rozsračkování kebule
a na konec Catch Me I'm Falling - tohle je fakt nádhera...
Nejsem schopnej vybrat z těch posledních dvou tracků, který je nejlepší z alba, prostě oba, ale každý úplně jinak
no a po posledním tracku pak většinou zas najede minimálně hned Eve of Destruction
No nečekal jsem, že se mi bude někdy líbit od někoho cely řadovy album (nemyslím nějaké best of).
Běžně se mi toto stávalo ale to už je hodně dávno (řekněme tak 90. léta) a pak od roku 2000 pak nevím nevím opravdu hodně dlouhou dobu.
Kromě Prodigy se mi to pak stalo asi jen u Guns N' Roses - Chinese Democracy (2008), Magnetic Man (2010) a pak už asi jen Sia - 1000 Forms of Fear (2014) a This is Acting (2016) ano ten řekněme popík považuju za poslouchatelnej cely album s několika výraznějšíma věcma.
Takže Chemical Brothers - No Geography sice s předstihem, ale pro mě 100% album roku 2019. Nevěřím, že by přišlo ještě něco co by tohle album letos u mě sesadilo z první příčky