Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 16 zář 2024, 15:07

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
 Chemical Brothers - No Geography 
Autor Zpráva
Site Admin

Příspěvek Chemical Brothers - No Geography
Chemical Brothers jsem poslouchal nejvíc asi album Surrender, ale co si budem povídat, je to už 20 let co to vyšlo :) pak se pro mě po nich celkem slehla zem, jen občas se objevil nějakej zajímavej track, třeba Galvanize, Believe, Do It Again
Není to tak dlouho co jsem náhodně narazil na YT na video k Wide Open. Samozřejmě mě teda hodně zaujal videoklip, takže jsem to sjel párkrát hned za sebou a musím říct, že i track je výbornej.
Album jsem ale doteď neslyšel celé. Jenže přes nabízeny videa jsem se dostal ke skladbě Go což je taky hodně povedenej track, ale video k tomu je divny. No a pak už byl jen krůček k MAH (Mad as Hell) visual z live a říkám si že je to hodně dobry, to je doprdele zatraceně dobry, no a další audiovizuál Free Yourself, nejdřív teda hodně povedeny video, následně mi pod kůži zalezl i celej track. Takže jsem po dlouhé době zabrousil na torrenty a stáhl cely album No Geography.
Nejdřív jsem pustil samozřejmě ty 2 známy tracky a zbytek jen hodně v rychlosti proklikal. Po delší době jsem si říkal, že bych to teda mohl pustit cely. Jo jako dá se to poslechnout, ale pouštěl jsem si stejně hlavně jen Free Yourself a MAH. Ale po nějaké době jsem tomu dal ještě šanci. Pustil jsem podruhé celé a jako jo tohle se mi zamlouvá jako cely album a to od začátku do konce, tak jak je to seřazené. Samozřejmě něco slabší. No nakonec to pěkně uzrálo a album je naprosto výborny cely.
Eve of Destruction, výbornej track, furt jsem si říkal že ten hlas odněkud znám a pak mi docvaklo že je to Aurora :) jen chvílema je mi její hlas trochu nepříjemnej. Tohle je výborny.
Bango - to mi příjde trochu jako pokračování toho prvního
No Geography - Tak tohle je moc dobrý
Got To Keep On - trochu repetitive, ale povedeny
Gravity Drops - taky trochu repetitive, velmi poslouchatelné
The Universe Sent Me - sakra zase Aurora :) a zase výborné
No a následující 4 tracky jsou na jedničku s hvězdičkou
We've Got To Try - tohle je super, jen ten videoklip mi příjde divnej a nesedí k tomu
Free Yourself - to je excelentní track a video k tomu navíc sedne jako prdel na hrnec
MAH - totální rozsračkování kebule
a na konec Catch Me I'm Falling - tohle je fakt nádhera...
Nejsem schopnej vybrat z těch posledních dvou tracků, který je nejlepší z alba, prostě oba, ale každý úplně jinak
no a po posledním tracku pak většinou zas najede minimálně hned Eve of Destruction :D
No nečekal jsem, že se mi bude někdy líbit od někoho cely řadovy album (nemyslím nějaké best of).
Běžně se mi toto stávalo ale to už je hodně dávno (řekněme tak 90. léta) a pak od roku 2000 pak nevím nevím opravdu hodně dlouhou dobu.
Kromě Prodigy se mi to pak stalo asi jen u Guns N' Roses - Chinese Democracy (2008), Magnetic Man (2010) a pak už asi jen Sia - 1000 Forms of Fear (2014) a This is Acting (2016) ano ten řekněme popík považuju za poslouchatelnej cely album s několika výraznějšíma věcma.
Takže Chemical Brothers - No Geography sice s předstihem, ale pro mě 100% album roku 2019. Nevěřím, že by přišlo ještě něco co by tohle album letos u mě sesadilo z první příčky

10 zář 2019, 23:31
Profil Zobrazit autorovy stránky
General

Příspěvek Re: Chemical Brothers - No Geography
Já se přiznám, že si od Chemiků pravidelně dávám jen první tři alba, ty mám i origo CD, nejraději mám asi Dig Your Own Hole (Electrobank!!). Poslední album, který jsem opravdu vyloženě "sjížděl" bylo Push The Button. Potom ty novější alba jsem slyšel - ale určitě by se nedalo říct, že je sjíždím. Po tvojí recenzi jsem docela dostal chuť na jejich nový album, díky :) Myslíš, že by bylo možný mi to někde nasdílet a poslat link?

11 zář 2019, 08:09
Site Admin

link v soukromé zprávě, teda pokud nevadí že je to jen 320kbps mp3 :D flac zkusím splašit časem, alba ani digital kupovat nemíním. To jsem zakončil tím, že kupuju jen věci od Prodigy :)
budu si muset někdy pustit od chemiků asi vše... já toho od nich krom Surrender a pár dalších tracků neznám. Push the Button jsem slyšel celé myslím 2x v životě :D

12 zář 2019, 22:38
General

Dík moc, mp3 mě bohatě stačí. Určitě si pusť hlavně ty první alba. Nevím, jestli Chemiky můžu tak dokonale posoudit, ale čistě pro mě jsou ty první tři nejlepší.

13 zář 2019, 08:23
Warrant Officer

Chemical brothers jsou první liga.
Dig your own hole a Exit planet dust - totální majstrštyky.
Surrender, Come with us mají hodně dobrých momentů.
Další desky už mají mírně klesající úroveň, ale na každé desce se najde cca 2-4 perfektních věcí.
Poslední album je fajn a lukuc ho docela vystihl v popisu.

Ohledně jejich tvorby - udělali toho hrozně moc a mají i super B-side tracky ze singlů.
Kdybyste chtěli, můžu nasdílet nějaký výběr těch B, nebo remixů.

13 zář 2019, 10:49
Site Admin

Samozřejmě nějaky starší fláky znám... no jako staženou mám celou diskografii, tak se snad někdy dokopu si toho pustit víc :)
U mě je to spíš trochu o tom, že z elektroniky toho opravdu moc neposlouchám a hlavní směr se mi ubírá jinam

Edit1:
tak jsem si už částečně na pozadí při kutění něčeho na počítači pustil Dig Your Own Hole a první track je jasnej to je pro mě profláklina, ale když dorazl 4. track, tak si říkám, že to znám a nejsou to chemici... To je The Trick lajznuty Molotov Bitch a potuněny :)

Edit2:
Hmmm 5. track Setting Sun hodně podobny Let Forever Be

16 zář 2019, 17:25
General

Myslíš Piku? No nevím...jako zvuk se tou "temností" možná trochu přibližuje The Trick a má to podobný aranžmá jako Molotov Bitch, ale že bych to tam vyloženě slyšel, to ne.

17 zář 2019, 06:33
Warrant Officer

To je těma hip hop beatama :) Prodigy a Chems dělali prostě hudbu současně, ovlivňovali se.
Vím, že singl Setting sun byl hit, ale spousta lidí ho kritizovala, že ten beat je vykradený Firestarter.

17 zář 2019, 08:10
Site Admin

Milhauz: temnost právě vůbec nemyslím, myslím rytmus když si odmyslíš basovou linku
MichalO: Firestarter mě teda při tomto vůbec nenapadl, ale je pravda že jsem to poslouchal tak na půl ucha navíc tento track už jsem típnul před koncem, pokračovat budu někdy později :)

17 zář 2019, 10:11
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 9 ]